Stresstest

Åker hem till Sverige om aningen mer än 24 timmar.

Saker jag MÅSTE ha gjort innan jag åker:
- Skrivit uppsats på 1500 ord (som ännu är opåbörjad)
- PACKA
- Diska (fast det är inte så himla mycket)
- Kasta soporna
- Tömma kylskåpet och alla kökshyllor (de ska städa där under påsklovet)

Saker jag borde ha gjort:
- Städat rummet
- Tvätta (haha men det kan jag feeetglömma. Har inte ens rätt/tillräckligt med mynt för att kunna använda maskinerna)

Just det. Jag ska ut och äta ikväll också.

Hmm... hur ska detta gå till egentligen? FORTSÄTTNING FÖLJER!Hej hej!

Sitter pa en dator i skolan sa darfor blir det sa har fina bokstaver.

Blev klar med min uppsats kl 2 i natt. Det blir sa nar man har 3 uppsatser att lamna in inom loppet av 7 dagar, och dessutom har en examen i att gora saker och ting sista minuten.

Har ingen aning om hur uppsatsen kommer bli varderad; det beror helt pa hur min larare tycker att jag tolkat den otydliga fragan, men det var ett seriost forsok fran min sida och med tanke pa omstandigheterna gjorde jag verkligen mitt basta. Har svart att tanka mig att det inte skulle vara godkant i alla fall, och bara vetskapen att den ar inlamnad nu kanns i alla fall SA bra; jag ar sa lugn och lycklig nu. Kanns sa skont att jag bara har en uppsats till som ska in, och det ar dessutom for den kurs jag tycker bast om sa det kanns helt okej. Snart ar det lov!

Fick inte sa himla mycket somn inatt sa jag ar lite seg, men allt ar vart det eftersom jag ska pa konsert ikvall och det ska bli UNDERBART. Har en lektion kvar idag, sa jag ska satta mig med Lingvistiken nu sa jag kan vara nagorlunda forberedd infor det seminariet som borjar om en timme. Sen aker jag ivag till Manchester!


En uppdatering

Alltså den här uppsatsen gör mig galen. 

Det är inget fel på ämnet eller så, utan det som gör mig galen är hur jag kommer behöva strukturera uppsatsen.

Min poesilärare är ju väldigt speciell och han har varit väldigt tydlig med hur han vill att strukturen ska se ut: linjär; ej tematisk. Normala lärare brukar ju inte ha några preferenser på detta så länge uppsatsen är välstrukturerad, men den här läraren är inte normal någonstans. Allting ska vara på HANS sätt. Inför förra uppsatsen hade han inte sagt hur han ville att strukturen skulle se ut, men jag fick ett rejält poängavdrag på min förra uppsats på grund av att jag använde en tematisk struktur (trots att min struktur var tydligt och välgenomförd). Inför den här uppsatsen har han till och med skickat ut generalla kommentarer om att vi borde följa den linjära strukturen, så nu känner jag mig så illa tvungen att föja denna struktur. 

Problemet är: Jag hatar den här strukturen. Det känns så hima FEL att beskriva teman utan att få behandla dem tematiskt. Jag KAN strukturera en uppsats väl och då känns det så otroligt surt att inte få strukturera den som jag vill bara för att läraren har något odiagnostiserat problem med det. Nog för att det endast är en rekommendation och inte är en "hardfast rule" hur man ska lägga upp uppsatsen, men jag vet att jag kommer få skit för strukturen om jag inte lägger upp den som min lärare vill. Varför varför varför fick jag den här läraren? BLÄ.

Jag förstår att ingen bryr sig ett dugg om det här inlägget. Jag behövde bara skriva av min ilska lite. 

Nu återvänder jag till min uppsats. Ciao.


Mini pluggpaus

Gårdagens utflykt var trevlig på så sätt att jag fick komma ut i friska luften, röra på mig och skratta åt min och Victorias urusla klättringsförmåga och kondition. Otley,där detta naturområde låg, var en jättesöt liten stadsdel med en underbar milkshakebar med över 200 smaker (och gott var det!). Vi var tillbaka i Leeds city redan vid 15 och efter denna utflykt hade jag ingen lust att åka hem direkt så jag gick förbi Waterstone's (farliga grejer det!) och kom hem med 4 böcker. Herregud vad jag är beroende. 

Nu sitter jag på ett av biblioteken här med min dator och mina två enorma Norton Anthologies. Det var knappt att jag orkade bära hit allt (för böckerna är GALET tunga; sist jag tog med båda två gick min väska sönder), men jag är glad att jag lyckades komma hit. Kände inte att jag orkade spendera ytterligare en dag i mitt urtrista dormroom omkring flatmates som jag bara stör mig på och vill undvika, och för ovanlighetens skull har jag verkligen lyckats hålla fokus sedan jag satte mig här och pluggade.

Självklart spanar jag lite då och då in hemsidor, men inte på samma sätt som jag ALLTID gör när jag sitter hemma och pluggar haha. Just nu sitter jag med uppsats nummer 2 som ska in på tisdag morgon och som har temat "Organiska och Naturliga Idéer i Poesi". Det går väl sådär, om jag ska vara helt ärlig. Frågan jag besvarar är så himla kort att det är svårt att veta vad de egentligen vill att man ska få fram av uppsatsen, så vi får se hur det går med allt. Har spenderat 3 timmar nu att läsa essäer av poeter om detta tema för att samla lite inspiration (och motivation!), och nu ska jag försöka skriva någon snygg inledning eller så. 

Den här veckan kommer bli jobbig i och med uppsatserna som ska in, men jag längtar något enormt till fredag då jag får komma hem! Och tisdag kväll kommer ju bli magisk :)


Ändrade planer

Jag kommer inte ens ihåg när jag skrev sist; var så himla länge sen.

Anledningen bakom det är helt enkelt att jag har varit busy busy. Har ju som alla vet vid det här laget 3 inlämningar som ska in innan jag kan åka hem, och idag lämnade jag in en av dem, som jag har jobbat med ett antal dagar nu. Hade så fruktansvärt svårt att motivera mig själv att göra den där uppsatsen, men den kom ju in i tid och blir väl förhoppningsvis godkänd i alla fall! :)

Känner att det går helt okej i skolan. Fick 50 på Poesi-uppsatsen, 58 på Lingvistikinlämningen och nu senast 67 på min favoritkurs Shakespeare. Jag förstår att betygen inte säger er någonting, men jag är halvt missnöjd med det första och jättenöjd med betygen på de två sistnämnda, framförallt med Shakespeare. Jag älskar ju den läraren och kursen och jag fick så otroligt bra, konstruktiv kritik på den uppsatsen. Han påpekade många saker i uppsatsen som skulle kunna förbättras (och som jag bara kan instämma i!), men gav mig även några fantastiskt fina ord om mitt sätt att skriva, hur jag hade talang för den här typen av arbete och att han tyckte jag skulle "continue to pursue it" för att jag var en sådan person som skulle kunna "achieve perfection". Det gjorde min dag. Att skriva är verkligen det jag älskar mest i världen, och när en lärare som jag verkligen respekterar uttrycker sig så fint om hur jag skriver (och inte ens på mitt modersmål!) utan att ens känna mig ... Lycka! Ska verkligen ta med mig kritiken också; så himla användbar!


Jag har typ känt mig allmänt glad idag utan att något särskilt har hänt och trots en hel massa motgångar idag haha. Men det är många småsaker som varit trevliga. En sak som gjorde mig glad var att jag fick svar på mejlen av jobbet att de räknar med mig i sommar (jag har alltså ett jobb att återkomma till! Wieehe!), och att jag och Michaela bestämde att vi skulle gå och hälsa på jobbet tillsammans när jag är hemma. Självklart är jag även överlycklig över att jag äntligen får se Taylor Swift "in concert" på tisdag och att jag kommer hem på fredag!

Imorgon blir det lite ändrade planer. Jag och Victoria hade tänkt att åka med Don't Be A Tourist till Durham men det blev inställt på grund av för få anmälningar, men eftersom vi verkligen vill åka dit tänkte vi att vi åker dit själva i alla fall. Sedan när jag inser att priset för en turochretur resa ligger mellan 600-800 kr per person kände vi plötsligt att det var lite ovärt för en dagsutflykt. I ett försök att ändå hitta på någonting har vi bestämt oss för att besöka någon slags skogspark i utkanten av Leeds haha. Det är väldigt spontant; vi vet inte riktigt vad vi ska göra där eller någonting (men gå antagligen haha), men det blir säkert bra! Skönt att lämna rummet i helgen i alla fall! Nu hoppas vi bara att det inte börjar regna imorgon för då blir det riktigt surt.

Nej, nu ska jag sova så jag orkar gå en massa imorgon! God natt! 
15 mars

Nörd som jag är hade jag längtat efter denna dag - nämligen den dagen då man kan välja kurser inför höstterminen! Men liksom när jag skulle välja Engelska II så skiter det sig. Åååh jag blir så trött. SU har uppenbarligen problem med anmälningskoderna till kombinationsprogrammet för det går inte att anmäla sig till någon av kombinationsprogrammets 100+ kurser, men för alla andra kurser går det hur bra som helst. Om man så kopierar in KUB-anmälningskoderna i studera.nu's sök får man bara upp: "Din sökning matchade inte någon utbildning". Lagom tröttsamt. Förra året ringde jag antagningen; de fixade och trixade och några dagar senare gick det att anmäla sig. Tänker dock knappast vara lika ambitös här i utlandet; hoppas istället det löser sig inom några dagar/veckor. Annars får jag väl ringa när jag är i Sverige igen. Jaja, det löser sig ju alltid till slut, men blev lite anti-klimaktiskt att försöka anmäla sig idag bara haha. 

För den som undrar så blir det Samhällsvetenskap I i höst för min del! Troligtvis tillsammans med Litteraturvetenskap på halvfart; kan inte riktigt släppa mitt boknörderi. Men det ska verkligen bli superskönt att göra någonting annat ett tag än att bara analysera texter - att få läsa statsvetenskap, sociologi och makroekonomi under nästa läsår känns verkligen inte helt fel!


Så var det dags för en uppdatering

Nu händer det grejer i mitt liv!

Dog av uttråkning lite i veckan så jag har tvingat mig själv att hitta på saker nu. I lördags drog jag med Victoria ut på bio och såg fantastiskt roliga Hall Pass (lite Baksmällan-stil på humorn, Farelly brothers var det visst och bra skådisar!) och sen igår var vi på ytterligare en dagsutflykt, den här gången till Lake District.
Gick upp tidigt efter en nästintill sömnlös natt (mina flatmates har ju haft helvilda hemmafester typ varje helg den här månaden... Själv åker man ju som sagt iväg på resor på helgerna) och åkte iväg. Första stoppet var en underbar liten engelsk farm där jag åt en utsökt urtypisk brittisk frukost och hälsade på lite kossor, sen begav vi oss till Lake District. Väl där gick vi upp på ett "berg" (engelsmännens beteckning av berg är ju inte direkt som våran svenska haha) där vi hade utsikt över hela Lake District. Jättevackert. Var säker på att jag skulle halka till ordentligt på berget för det var så fruktansvärt halt och lerigt (och typ 10 pers ramlade), men otroligt nog klarade jag mig. Sen åkte vi på en liten båttur på sjön, gick på Bellatrix Potter-museet (som var så coolt och gulligt!) och tog en fika innan vi begav oss hemåt. Trevlig dag, även om jag var helt förvirrad/klumpig/off större delen av dagen. Så kan det vara ibland.

Har mycket jag måste hinna klart innan påskolvet börjar (nämligen 3 inlämningsuppgifter på 1500 ord var...), men har ändå bokat in en massa roligheter! Så här ser resekalendern ut den närmaste tiden: 

19-20 mars: Helgutflykt till Bath & Stonehenge
26 mars: Dagsutflykt till Durham & Ripley
29 mars: Taylor Swift konsert i Manchester
1 april: Flyger hem till Stockholm!
18 april-21 april: Edinburgh med mamma och Kevin! 
21-25 april: Leeds med mamma och Kevin.
28 april-2 maj: London med Victoria! 

...Lite roligt att jag kommer ha sett fler brittiska städer än svenska när jag kommer hem i juni haha. 

Nu har jag förresten sett de preliminära tentadatumen! Om det inte ändras något så kommer jag skriva tentor 16 maj, 23 maj och 2 juni. 3 juni sen är det Summer Ball här i Leeds där Ellie Goulding kommer uppträda, vilket jag verkligen vill gå på. Sen får vi se om jag behöver stanna så mycket längre eller om jag kan åka hem "för gott" ganska direkt efter. 

Jag, Jenny och Karin har för övrigt enats om en vecka för en Italien/Rom semester, v. 27 (4-10 juli), så förhoppningsvis blir det av också! Skulle vara underbart att se Italien! Så just nu stavas mitt liv resa resa resa, och jag klagar verkligen inte!


Just det...

Måste bara kommentera min egen accent.

Det är läskigt hur amerikansk jag låter. Varenda gång någon frågar var jag kommer ifrån så tar de för givet att jag är från USA. Bara de två senaste dagarna har jag fått frågorna "So you're an exchange student from the US?", och "Btw, are you from the US?", i det sistnämnda fallet från en amerikan själv! Och det är långt ifrån första gången...! Förstod inte riktigt hur amerikansk jag låter förrän jag kom hit (speciellt eftersom jag trodde det skulle försvinna lite...), men JODÅ.
Born in the USA.... eller nåt.


Nu är det klappat och klart!

Den första april kommer jag officiellt hem! Åååååh det ska bli så underbart, ni anar inte! Ett par, tre veckor att ladda batterierna inför tentamånaden är precis vad jag behöver. Saknar ALLTING med hemma, men nu är det bara drygt 3 veckor kvar till jag får återse allt! Lycka lycka lycka!

...Hur som helst. Min helg var relativt händelslös: shoppade lite smått och gott i lördags men har i övrigt mest spenderat min tid med filmfrossa och sånt mys.

Igår var jag bara i skolan på diverse föreläsningar och hade mitt Shakespeare seminarium som jag ÄLSKAR. Skulle kunna sitta där i timmar och babbla och lyssna; vi har världens härligaste diskussioner där inne.

Idag däremot, vaknade jag helt på fel sida. Kände direkt att det skulle bli en skitdag och ville bara stanna hemma, men jag gick ju självklart till skolan och fick självklart min skitdag bekräftad. Har känt mig ful, sur och dålig hela dagen vilket verkligen inte är normen för mig. Men mitt seminarium idag hade säkert mycket med det hela att göra. Jag har totalt börjat frukta mina tisdagsseminarium, Poetry, då jag inte tål läraren. Bestämde mig för att ge honom en chans i början, men har bara ogillat honom mer och mer för varje vecka som gått. När vi ska diskutera diverse dikter har han endast EN linje han driver, och det är sin egen. Nu har det gått så långt att flera i min grupp har börjat fråga: "Blah blah... kan man tänka så? Är det rätt?" och han svarar faktiskt ja eller nej. HELT OTROLIGT. Det vackra med litteratur och konst är ju att det inte finns ett rätt eller fel svar om man kan motivera sina åsikter, men det är något den här läraren inte alls förstått och det gör mig så fruktansvärt sur. Att jag dessutom fick tillbaka en rätt hårt kritiserad (om än godkänd) uppsats gjorde ju inte direkt mer för min dag. Men men. I vanliga fall försöker jag verkligen få bra betyg och jobbar hårt för det, men här nöjer jag mig faktiskt med godkänt. 

Hur som helst så blev mitt humör mycket bättre mot kvällen. Jag pratade med mamma, åt god mat, såg på Solsidan samt serieavslutningen av Greek som var så himla bra, och min strulande dator gav ÄNTLIGEN med sig och tillät mig att använda msn igen. Dessutom bokade jag ju ovannämnda flygbiljett!
Imorgon har jag inga lektioner så då står tvättning, handling, plugg och Skype med Michaela på schemat. Pysseldag med andra ord, men nu säger jag i alla fall god natt för idag!


NU TAR JAG HELG

Har nog ALDRIG lämnat in en uppgift så sent som jag gjorde idag. Skrev klart vid 15.00, deadline var 16.00 och eftersom jag var tvungen att skriva ut den på campus, korrläsa ytterligare en gång och hade lite problem med att hitta inlämningsstället så lämnade jag till slut in uppsasen 15.53. Hade skjutit på att jobba med den här uppsatsen i flera veckor och igår valde jag att se på Inception istället för att slava non-stop (vilket jag inte ångrar för det var typ världens bästa film), men gjorde att jag satt uppe länge igår natt och även flera timmar idag innan allt blev färdigt. Men nu är det KLART och inlämnat, så yes!

NU TAR JAG HELG vilket känns underbart! Ska njuta ikväll med glass och en film! 


Veckan

Känner snart att jag måste be om ursäkt för hur långa alla mina inlägg blir. DÅLIG på att uppdatera är jag så sen när jag väl gör det blir det milslånga inlägg!

Hur som helst, i lördags åkte jag och Victoria på ytterligare en dagsutflykt till Warwick Castle, och Stratford-Upon-Avon. Warwick Castle was sjukt roligt att besöka; family friendly, och det var hur mycket skådespelare där som helst utklädda till fina adelsdamer och herrar, något riddarliknande... ja ni fattar. Var lite roligt faktiskt, speciellt att bli presenterad med titel när man går in i ett rum; "Ambassador of Sweden" - är så glad att jag inte har det så i vanliga fall haha. Sen åkte vi vidare till Stratford-Upon-Avon, alltså Shakespeares födelseplats. Såg huset där han föddes, hans grav, ett antal andra platser relaterade till honom och besökte givetvis Shakespeare's souvenir shop och Shakespeare book shop. Köpte hans samling sonnetter på bokhandeln, en supersöt Romeo & Juliet snöglob och på en annan souvenirshop köpte jag en Big Ben klocka som var lite cool. Härlig dag var det i alla fall! Gillade verkligen båda ställena, och de här Don't Be A Tourist-resorna är ett sådant vinnande koncept att jag direkt slog till och bokade en dagstur till Lake District (nästa helg) och en helgutflykt till Bath & Stonehenge (om 3 veckor). Kul!

Tog förresten en massa kort:
Stratford-Upon-Avon http://www.facebook.com/album.php?aid=268631&id=563263542&l=1446c2e6e9
Warwick Castle http://www.facebook.com/album.php?aid=268627&id=563263542&l=178064c144

Annars har det varit lite upp och ner här. Det har varit så mycket motgångar sedan jag flyttade hit och det känns som att det alltid är något som strular eller något man går och grubblar på. Det är jättesvårt att förklara; jag ångrar inte att jag åkte hit, men ändå så är det så mycket svårare att vara glad här. Så mycket som har varit bra, så mycket som varit dåligt. Det bästa är att ha "flyttat hemifrån", se England, prata engelska, och att få lägga upp sin egen tid fullkomligt. Det sämsta har varit att bo med folk i korridoren (så svårt att veta hur man ska förhålla sig till varandra), maten, sängen, hemlängtan och den känslomässiga berg-och-dalbanan. Just den senaste veckan har varit tuff faktiskt, men nu börjar det kännas mycket bättre igen.

I nyheter som relaterar till mitt Sverigeliv så har jag bokat biljetter till Ladies Night för mig, mamma och min moster (i oktober!); bestämt att jag åker hem den första april i minst två veckor, och så har Kevin kidnappat mitt skrivbord hemma. Det roliga var att jag tänkte på mitt skrivbord här om dagen och att jag kanske borde sälja det eftersom det aldrig används (mitt rum hemma är så mörkt och så trivs jag bara bättre vid köksbordet), och dagen efter berättar Kevin att han snott det och är besatt över hur snyggt det ser ut i hans rum. Så nu ska han köpa det av mig för typ 700 kr så att jag kan köpa en till Billy bokhylla + överhylla istället! :) Win-win!

Idag har jag spenderat tid med min Romeo & Juliet uppsats som ska in på fredag (!), pratat på Skype, diskat, lagat mat och självklart sett på Mästerkockarna. Imorgon blir det mer skola. Fortsättning följer.


RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!