Måndagstrött

Lagade nyss spenatsoppa som var larvigt mättande. Dessutom blev det en HEL liter över så jag kommer få äta soppa flera dagar framöver nu. 

Har känt mig allmänt seg idag och har lite hemlängtan för jag har inte pratat med någon hemifrån på ett par dagar nu (via Skype alltså), och jag saknar  en massa saker hemifrån, t.ex. att inte frysa ihjäl när jag är på mitt rum (sov med vantar i natt för mina händer vägrade bli varma), och att kunna köpa frusen, riktig fisk och äppelmos. Jättelarvigt, men det är de små sakerna som gör att man får hemlängtan! Äppelmos var ingen storfavorit för mig när jag bodde hemma, men nu när jag inte kan få det någonstans saknar jag det massor! Imorse till gröten (som blev bra när jag gjorde på det gamla hederliga sättet) körde jag istället med mängder av kanel och en burk konserverade periskor och det blev helt okej faktiskt. 

Alla är lite nere i min korridor nu för alla har hemlängtan (trots att de åker hem typ varje helg haha), och en av våra flatmates halkade till igår på något sätt och bröt sin fotled på 2 ställen så nu måste hon opereras senare i veckan och lär vara på sjukhuset i några veckor. Stackars tjej. Träffade hennes föräldrar i korridoren och hälsade till henne.

Första seminariet var idag, och det var trevligt. Vi gjorde inget särskilt mer än att presentera oss själva och sedan gick vi igenom hur vi skulle läsa pjäserna för att få ur största möjliga mängd ur dem. Kul var att en större del av studenterna i min seminariegrupp var utbytesstudenter från Italien, Tyskland, Sverige (så klart), Canada... och säkert flera länder som jag glömt bort nu, men det var lite kul att klassen var så internationell. Läraren är dessutom också från Canada. 

Nu är jag dock trött! Imorgon väntar poesi och lingvistikseminarium vilket känns lite småläskigt, men det ska väl gå bra det också!


Helgen

Jag har haft en jättelugn helg. Har pluggat inför veckan, men i övrigt har jag mest slappat och sett på film. Finns nästan inget bättre än att krypa ner under alla täcken i mitt iskalla rum och lägga sig med datorn och se på något bra. Såg på Tangled/Trassel igår som var så sjukt klockren. En av Disneys absolut bästa; rolig, superfint animerad, spännande... ja, ni fattar, hela paketet. Idag såg jag på "Love and Other Drugs" som jag har velat se i flera månader. En väldans massa naket/sex i den, men den var riktigt rolig och berörde en faktiskt. Mycket mer än bara en klassisk romantisk komedi. Kan tänka mig att den efter några fler visningar kan klättra in på favoritfilmslistan för jag fick nog några tårar i ögonen där någonstans...

Idag har varit en dag när jag haft otur/varit väldigt klumpig. Har gått in i väggar, tappat en massa saker så att jag har gjort en massa knäppa, högljudda ljud... etc. etc. Så är det när man är född med klumpgener alltså.

Tänkte dra ut och springa idag men det gick sådär. Har bara mitt velourmysset som var långt ifrån idealiskt att springa i då det bara har öppna fickor så nycklarna ramlade ur hela tiden om man inte höll emot med handen... Dessutom är det bara en massa vägar som ramar in de gråa betonghusen som finns på den här sidan av staden... Hur trist som helst. Jag har därför nått två insikter: Imorgon blir det till att köpa ordentliga träningskläder, och sedan blir det till att träna på gymmet för det är så deprimerande att springa bland betonghus och vägar att man tappar motivationen direkt.

Invigandet av min älskade havregrynsgröt idag gick också sådär. Tog ju en evighet i mikron och portionsanvisningarna var alldeles för stora både för min mage och för skålen, så grötgeggan svämmade över. Tror jag ska köra på den gamla hederliga svennebanan måttsatsen imorgon (1 dl havregryn + 2 dl vatten) och hoppas på bättre resultat. Saknar mitt äppelmos också. Aprikossylt är verkligen inte samma sak.

Bland lite trevligare nyheter bokade jag idag tillsammans med Victoria en dagstur till North Yorkshire om två veckor. 270 kr för en dagstripp att se lite fin natur och Hogsmeades tågstation kan det väl vara värt? Det blir bra, tror jag minsann! Ska också säga att min axel mår mycket bättre nu! Förbjöd mig själv att sova på högra sidan, bytte väska och voilá så gick det över på någon dag! :)

Imorgon är det tillbaka till verkligheten. Jag har 3 lektioner imorgon varav mitt första seminarium (Shakespeare)... önska mig lycka till!


Ett par dagar nu sedan jag sist skrev något...

... Men det är mest för att jag har tagit det rätt lugnt. Har inte haft några lektioner sedan i måndags innan dagens trifekta och följaktligen har mitt liv inte varit så himla händelserikt. En väldigt stor del av min tid här består av att se på Förhäxad och diverse andra TV-serier. Spenderade dessutom 2½ timme med Lillemor på Skype i tisdags. Lille och jag har hittat ett kärlekspar som bara helt klart måste spela in en duett tillsammans. Insiderjoke, men omg... om ni bara visste. Har inte varit så elak/skrattat så mycket på hela året. 

Men igår var jag faktiskt duktig. Jag pluggade det jag skulle inför dagens föreläsningar och sedan sprang jag och gjorde lite ärenden i city och gick sedan till en engelsk pub med Victoria och babblade en massa strunt och åt helt okej middag. Efter det blev det Skype med mamma som nu via Kevins dator äntligen har förstått fördelarna med Skype, och även idag tjattrade vi iväg. Så himla skönt att ha tryggheten med Skype nu. Har även pratat på Facebook chatten med mostern och Michaela, så det känns som att jag håller bra kontakt med de där hemma än så långe!

Den här dagen har dock mest bestått av föreläsningar och värk i kroppen av olika slag. Om vi tar värken först så får ni ursäkta min klagosång... Mina hopplösa fötter har ju självklart fått enorma skavsår. Trots en vecka med ett par Converse som inte ens är nya fortsätter mina fötter att känna sig attackerade av dessa skor. Imorse vaknade jag och insåg att tån bredvid lilltån (ringtån?) på min vänstra fot såg ut som om den fått ett anfall av köttätande bakterier. Följaktligen bytte jag skor till ett par Oxfordskor från Primark, men detta hjälpte knappast mycket utan genererade istället skavsår i hälen på båda fötterna. Jag ger upp på mina fötter. Bättre att bara kriga ut smärtan och blodet, borde väl lägga sig om några veckor, eller? Värken stannar tyvärr inte vid fötterna utan även min högra axel är helt... jag har inte ens några ord. Tror kombinationen av världens tyngsta väska konstant hängandes på högeraxeln och mitt sovande på höger sida i världens mest obekväma säng till slut gjorde att axeln fick nog och nu gör det ont bara att lyfta den, röra den... Det är hemskt och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Mjuka cirkelrörelser har då inte fungerat. /Slut på klagosång

Hur som helst är jag verkligen otroligt nöjd med kurserna hittills här. Lärarna är bra och mina kursval är super. Hade en förläsning på vardera kurs idag, där med även min första på Plays of Shakespeare och även den var intressant, så det känns jättekul. Jobbigt bara att jag hade två föreläsningar direkt efter varandra i olika byggnader så det blev bara till att springa från ena byggnaden till den andra, vilket tog på krafterna, speciellt med min härliga värk och en allmän trötthet idag. Tyckte lingvistiken var lite svårare idag, och poesin var lite tristare, men ämnena som sådana är verkligen intressanta, helt min grej!

Tänker en massa på vad jag ska välja för andraämne inför hösten också. Varenda gång jag hör någon säga att de studerar Political Science, eller bara som idag när jag gick förbi "Politics" hyllan på biblioteket, slår mitt hjärta ett extra slag och jag är larvigt avis på Karin och Jenny som båda just nu grottar ned sig i Statsvetenskapen, samtidigt som jag så gärna vill läsa Litteraturvetenskap också. Beslutsångest! Som tur är behöver jag inte bestämma mig för något förrän 15 april. Vi kan ju hoppas att jag är lite klokare vid det laget, men någonting säger mig att så inte kommer vara fallet tyvärr!

Lagade enkel men klockren mat idag: pasta med tomatsås, fetaost, svamp, tomater, spenat och ruccola, serverat med proscuittoskinka. Så GOTT bara. I övrigt är jag ju tämligen besviken på matutbudet här: finns ingen fryst fisk eller kyckling eller sånt att få tag på utan då är det endast som färdigmat, och färsk fisk och dylikt är ju svindyrt. Det gör det svårt att få till bra middagar känner jag, men idag lyckades jag i alla fall :)

Såg nyss på Solsidan som är min stora svenska kärlek i livet (skrattar alltid lika mycket, till och med när jag ser det själv), och tänkte nog dra till med Fuskbyggarna innan jag sover nu. God natt!


Vill så förtvivlat gärna ha den här...


Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött
Hann tyvärr aldrig se den här i affären innan jag åkte, men jag MÅSTE läsa den nuuu! Blev ju fullkomligt kär i "Skynda att älska" när jag läste den förra året och grät till och med ett antal gånger när jag läste den. Så himla ömsint skriven var boken om hans pappa, och bara titeln på den här boken om hans fru ger mig gåshud. Kanske kan be mamma köpa den och skicka den till mig? 


Måndag

Skön dag idag när första riktiga lektionerna kom igång! Känns så underbart att få lite rutin i mitt liv nu efter 3 dagars intensivt kaos, följt av 2 andhämtningsdagar. 

Först ut idag var en introföreläsning, Poetry, som var... <333 Ska bli så himla kul att få läsa poesi igen. 3 av seminarielärarna höll i introt och de läste alla varsin dikt som betydde någonting för dem. En  av lärarna läste en dikt jag verkligen gillar av e.e. cummings (som jag annars kan ha lite svårt för), "somewhere i have never travelled, gladly beyond" som gjorde att flera av de kanske 300-400 personerna föreläsningssalen började gråta. Ett ljudligt snyftande gick i alla fall över salen och tjejen som satt bredvid mig grät verkligen stora tårar. Skulle själv aldrig gråta över nåt sånt, men det var riktigt fint i alla fall. Självklart visade det sig att jag ska jag ha den här läraren som min seminarielärare, så yees! Vårt första "assignment" inför våra seminarium nästa vecka är att välja ut vår favoritdikt/låttext och kunna berätta om den i seminariegruppen, läskigt men kul!
Efter det här gick jag och köpte mina kursböcker för lingvistiken, köpte lite pasta och satte mig sedan i bibblan för att läsa igenom ett kapitel ur Lingvistikboken inför föreläsningen. Föreläsningen var intressant (psykolingvistik!) och vår föreläsare var lite galen/härlig. Jag var nästan ensam om att inte ha läst Lingvistik 1 så alla känner väl typ varandra från förra kursen redan, men som tur är för mig så verkar den här Lingvistikkursen innehålla främst de delarna jag tycker är roligast (och lättast) av lingvistiken: Language Processing & Development, Language & Society och Language & Meaning, så jag klagar inte!

Efter det handlade jag lite mat, rörde ihop en potatis- och kycklingsallad och diskade efter mig... Och det är typ min dag. Imorgon blir det till att plugga lite på alla böcker jag har införskaffat och kanske dra in till city och lämna tillbaka skorna på Primark. Känns bra! :)


Söndag

Eftersom jag fortfarande är lite rädd för spisen så köpte jag en färdigpizza som bara behövde in i ugnen i 10 minuter så att ingenting kunde gå fel. Men så lätt var det ju självklart inte. Efter knappa 8 minuter hör jag en av mina flatmates säga att pizzan i ugnen brinner. Min middag idag blev alltså bränd färdigpizza, kul va? Man kan ju verkligen undra vad det är för fel på köksutrustningen i det här landet?!

Hur som helst. Idag drog jag in till city. Jag gick de 45 minuterna in till city med alla uppförsbackar i mina vinterskor, vilket visade sig vara ett stort misstag. Skornas tyngd blev till bojor runt mina fötter när jag gick så jag fick typ kramp i vaderna och min högra fot domnade...? Weird. Hur som helst, trots att det var smärtsamt kämpade jag mig ända till Primark, vilket var såååå värt. Har aldrig varit på en billigare affär i hela mitt liv. Köpte en väldans massa tröjor, jackor och skor där. En VÄLDANS massa faktiskt. Var väldigt tungt att släpa hem allt sen, men gud vad mycket grejer jag fick för priset! Coolt coolt. Alla andra affärer är typ överflödiga nu. Enda problemet var att jag i kaoset råkade dra åt mig ett par 37:or på ett av mina par skor, så jag måste väl dra dit imorgon och byta in dem mot ett par 38:or. 

I övrigt har jag mest tagit det lugnt idag och laddat upp med serier. Sett på Förhäxad, The Office, Modern Family, Friday Night Lights... Tänkte se på de två sista avsnitten av Life Unexpected strax.

Imorgon börjar skolan på riktigt. Efter min föreläsmning behöver jag köpa Lingvistikböcker, få mitt Learning Agreement signerat, byta seminariegrupp på en av mina klasser, byta skorna etc. etc. men det ska bli kul att skolan faktiskt kommer igång så man får lite rutin i vardagen. Kommer inte ha någon undervisning på onsdagar eller fredagar heller, vilket också känns jätteskönt. Kanske kan dra till gymmet de dagarna. 

Nej, nu drar LUX igång, så ha det bra!


Lat Lördag

Skulle publicerat det här igår (och därför kan ni när ni läser ändra alla idag till igår, och imorgon till idag), men blogg.se funkade inte då:

Kände att jag behövde en liten paus från de här stressiga dagarna så att jag kunde ladda upp batterierna lite. Följaktligen har min lördag inte innefattat mycket alls. Sov ut till kvart i tio och duschade (den här gången hade jag erfarenheten med mig från min duschning i torsdags när jag växelvis fick ett astmaliknande anfall av kallvattnet, och sedan inte kunde andas på grund av att vattnet blev för varmt). 

Efter det såg jag på en väldans massa Förhäxad, och tog sedan en liten snabbvisit till Nisa mini market som är nästan utanför min dörr. Där laddade jag upp med lite basic matvaror och några andra nödvändigheter, men tyvärr var det så jäkla mycket de inte hade, som t.ex. peppar. Förstår inte hur en affär kan ha ingefära och en massa kryddor jag inte ens hört talas om, men ingen form av peppar (okej, förutom cayenne som jag köpte). Därför blev min första hemlagade middag i Leeds inte särskilt spännanden: stekt potatis (kryddad med salt, cayennepeppar, vitlökspurée och persilja) och stekt kyckling (med samma uppsättning av kryddor). 

Alltså... brittiska spisar. Det var ju en upplevelse. Tack och lov verkar vi inte ha en gasspis till skillnad från de flesta här omkring, men jäklar vad svårt det var att förstå sig på spisen! Spisen är inte direkt ny så de flesta av siffrorna där man justerar temperaturen var bortskavda vilket gjorde det väldigt svårt att förstå hur allting hängde ihop. Vilken ratt som hörde till vilken platta förstod jag aldrig, men jag insåg till slut att sifforna för ratten gick i ordningen 2, 3, 0, 6, 5 . Hur nu detta är logiskt har jag ingen aning om, men sådan är våran brittiska spis. När jag sedan skulle diska såg jag att vi hade en kran för kallt vatten, och en för varmt. Så himla modernt kök alltså. Mitt när jag lagade mat träffade jag för övrigt Tom och Emma från korridoren bredvid min och sa hej till dem.

I övrigt idag har jag bara ätit lite glass och sett på Hercules, och nu funderar jag på om jag ska se de sista tre avsnitten av Förhäxads tredje säsong innan jag går och lägger mig eller om det blir för sent... Hmmm. 

Imorgon måste jag pallra mig ut i stan på riktigt och köpa kursböcker till Lingvistiken och kanske ta mig upp till Morrisson's och komplettera med ingredienser till matlagningen så att jag kan få äta ordentligt kryddad mat i fortsättningen här.




Dag 3

Nyss hemkommen efter en lååång dag. Dessutom har det varit rätt kallt här idag. Brrrr. 

Började kl 10 med ett litet infomöte från Engelska Instutitionens sida för oss internationella studenter.

Efter det begav jag mig till Edward Boyle Library och fixade min registrering, skaffade en PIN-kod till skrivaren, mejlade angånge Lingvistik-kursen (igen!) och begav mig sedan till Student Administration där jag äntligen fick mitt student card!

Efter det begav jag mig in till city, närmare bestämt på stormarknanden Morrison's. Alltså, en sak ska jag verkligen ge det här landet: affärerna är gudomliga -både till pris och utbud. För en shopaholic som mig själv är det verkligen guld. På Morrison's var det trångt och rätt mycket folk, men WOW vilket utbud. Så mycket mindre till ytan än typ Ica Maxi, men utbudet var otroligt mycket större. Jag var tvungen att köpa en massa köksutrustning, jag köpte: 4 knivar, 4 gafflar, 1 stor tallrik, två små tallrikar, en metallbunke för bakning typ, ett set med stekspadare, ett set med 4 kastruller/stekpannor, 1 potatisskalare, ett durkslag, en visp, 1 fruktkniv, 1 köttkniv, 1 kökssax och säkert lite mer grej jag glömt nu... Notan gick på 30 pund. Helt sjukt. Gick i säkert 50 minuter med två enormt tunga kassar innan jag till slut kom hem.

Väl hemma hann jag bara packa upp mina köksgrejer, slänga i mig lite mat och kolla mailen (där jag nu ÄNTLIGEN fick svar angående Lingvistik-kursen och blev enrolled på den!) innan det var dags att ge sig av till nästa möte.

Mellan 15-17.15 var det ett möte med lite allmän info för oss internationella studenter typ angånde säkerhet, sjukvård, Student Union etc. Sedan gick jag och Victoria (en annan svensk från SU) och åt middag på någon Indisk restaurang i city, vilket var rätt trevligt. 

Kom hem för en halvtimme sen nu ungefär och en av mina flatmates tittade just in för att se hur jag har det. Hon är så himla gullig, även fast jag är ovan vid att folk kommer och tittar till en typ haha. 

Loggade för övrigt nyss in på minastudier på SU och såg till min förtjusning att jag fick ett B på grammatik-tentan! Sjukt nöjd är jag; det där är ju långt ifrån min specialitet. 

Vet inte vad som händer imorgon än riktigt; kanske borde handla lite ordentlig mat så att jag faktiskt kan använda min utrustning här, kanske tittar förbi Primark... vem vet? Eller kanske spana in Medie&Kommunikationen? Ska bli skönt att få sova ut imorgon i alla fall! Hela den här veckan har ju varit galet hektisk! 

Over and out.


Senare dag 2

Jaaa, jag ska börja ta bilder. Har alltid min kamera med mig men jag är så upptagen med att försöka hitta överallt att jag inte riktigt tagit mig tid för det än. Jag måste skärpa mig, helt klart!

Saker som gjort mig glad idag:

Det löste sig bra med lösenordet! Gick till kontoret som fixar det och där var de supertrevliga, så imorgon har jag ett nytt lösenord som ska funka och då kan jag börja fixa med registrering och student card och sånt :)

Jag älskar att allt är så billigt här. Britterna själva tycker visst att allt är jättedyrt, men jämfört med svindyra Sverige är allt bra mycket billigare.... min kurslitteratur gick på under tusenlappen... för HELA terminen. Åt en jättegod middag idag: Libanesisk Piri Piri kyckling för 55 kr. Sjukt, men vackert.

Jag har också investerat i en locktång och en hårfön för sammanlagt 300 kr. Det jag verkligen behöver köpa nu är ju lite köksutrustning. Igår när jag var och strosade runt i city centre var jag egentligen på jakt efter en supermarket. Det ska finnas en jättestor supermarket, "Morrison's", kanske 20 minuter från där jag bor där de ska ha massa kösgrejer och mat så klart, och på shoppingsidan finns en Primark också, så jag måste verkligen dit i helgen, om inte redan imorgon. Jag kanske kan ta bussen dit! Det finns nämligen en gratisbuss som går typ var 5:e minut mån-lörd mellan 7-19 typ och den kör ett varv runt citykärnan. Första stationen är bara 8-10 minuter från mig så det vore rätt smidigt.

På tal om något helt annat: jag är så himla lycklig över att jag kan följa Sveriges Mästerkock och Fuskbyggarna via TV4 Play. Var rädd att det antingen inte skulle funka med landsgränserna, eller att mitt internet skulle vara för segt för att kunna spela webb-tv, men jag har faktiskt aldrig haft ett snabbare internet, så det är rätt underbart. För övrigt gör tredje säsongen av mitt Förhäxad-marathon att jag känner mig hemma var jag än är. 

Jag har faktiskt känt mig rätt glad hela dagen (förutom Lingvistik-grejen... GRRRRRRR), så det blir bra det här också. Alla är verkligen supertrevliga och jag har hittat precis överallt jag har velat idag utan att behöva fråga någon eller gå vilse så det börjar falla lite på plats!

Mamma trakasserar mig lite med sms, men jag hör tydligen aldrig när de kommer för oftast har jag 2-3 stycken olästa på bara någon timme där det sista alltid är en version av "snälla Sandra, bara hör av dig så jag slipper oroa mig". Så himla söt min mor, saknar henne mer än någon annan. 

Jag tvivlar inte på att jag kommer börja få vänner här (alltså sådana man utbyter mer än bara några ord med här och där), men just nu uppskattar jag faktiskt att få lite tid att tänka för mig själv. Jag är så himla bekväm med att strosa omkring och ta mig fram överallt, äta själv på en restaurang, och sitta på mitt dorm room och kunna göra vad jag vill. Det är så mycket som hänt under de här två dagarna: man pratar hela tiden med någon random, och man är hela tiden på väg någonstans för att pricka av nästa sak från checklistan, att när jag väl är själv - även om det är ensam på en restaurang - känns det som ett privilegium.

Nej, men nu är klockan efter 22 och det är läggdags. Måste vara uppe tidigt imorgon för kl 10 ska jag på en introföreläsning för internationella studenter. Ska bädda ner mig i sängen nu med "En oväntad semester" som jag fick i present av Michaela innan jag åkte! Myyys!


Andra dagen i Leeds

På begäran: Här är min blogg med sitt första blogginlägg!

Nu sitter jag här i mitt iskalla "dorm room" inbäddad i täcke och kudde och skriver på bloggen här för första gången sedan Leeds. Om ni undrar hur det kan vara så kallt här när jag tjatat om hur varmt det är ute så beror det på att fönstret totalglipar så det strömmar in kalluft. Dessutom blir det kallt så fort det blir mörkt ute, även om jag kasserat mina vinterskor totalt för i år. 

Igår var en rörig dag. Uppe vid 4, flyget gick fort, buss från Manchester flygplats till Leeds, och sedan taxi fram till min accomodation hall. Efter att jag hade dumpat av mina väskor gjorde jag misstaget att gå utanför dörren (jag ville hitta en supermarket). Sagt och gjort satte jag av mot city kärnan och efter en massa vimlande omkring så hittade den. Hittade fram till Leeds Shopping Plaza och återsåg H&M (fast jag kollade inte in den...) och besökte en Waterstone's (bästa bokaffären någonsin) där jag råkade få med mig 3 böcker.

Sen tänkte jag gå hem och det här visade ju sig vara riiiiktigt problematiskt. (En parentes: Saker jag lär mig om det här landet som min kära trafikintresserade moster inte skulle vara glad över: 1, Man gillar tydligen inte gatuskyltar särskilt mycket, 2, och övergångsställen är ytterst sparsmakat placerade vilket gör att man i praktiken tittar sig omkring och sedan springer över en gata.) Hur som helst, på grund av detta gatuskylts problem var det OMÖJLIGT att hitta hem. Jag hade ju ingen aning om hur jag till slut lyckades hitta citykärnan och följdaktligen hade jag ingen aning om hur jag skulle komma hem. Efter ett ändlöst virrvarr hittade jag Student Union's Office och fick se lite på en karta hur jag borde kunna hitta hem, men de instruktionerna jag fick var förvisso korrekt, men visade sig vara väldigt svåra att följa. Jag virrade omkring i 2-3 timmar medan det blev mörkt ute, frågade x antal människor om väg beskrivning, kontrollerade min karta 400 ggr (där mitt boende för övrigt inte ens finns med, vilket gjorde saken svårare) och hamnade i ett arabiskt kvarter innan jag till slut hittade rätt väg och kom hem.

Sammanfattning: jag gick och la mig väldigt tidigt igår. Dock hann jag träffa 3 av mina 4 flatmates och de är jättetrevliga allihopa. 

Idag sedan gick jag upp vid 8, kom iväg vid 11 och har hunnit besöka: International Student Centre, fått mitt Welcome Pack, en arrival briefing, lämnat en lapp till Lingvistik-människan (som FORTFARANDE inte har hört av sig), köpt alla mina kursböcker till Litteraturkurserna - allt utan att gå vilse en enda gång. Skulle gått på en campus tour också, men mina blåsfyllda fötter skrek efter lite vila och under den tiden upptäckte jag ett stort problem: att mitt lösenord till "the Portal" har försvunnit för evigt ur mitt huvud.

För att få skriva tentor, låna böcker, använda datorer etc. måste jag ha ett student card, och för kunna få ett student card måste jag registrera mig etc. och för att kunna göra det behöver jag kunna kom in på the Portal. Jag fattar verkligen vad som är fel för jag har provat varenda lösenordskombination jag någonsin använt 3 gånger var, men det har varit helt fruktlöst. Nu måste jag alltså ta mig till ett bibliotek här och be de snällt om att återställa mitt lösenord (vilket man ska ha sitt student card för att kunna få...). Förhoppningsvis löser sig det på något sätt. 

Jag är sjukt trött idag med, trots att jag sov 11 timmar i natt, men ska försöka ta mig till biblioteket nu i alla fall och sedan ska jag på något intromöte för internationella studenter.

Fortfarande en massa att fixa med andra ord, men det börjar kännas bättre nu när jag i alla fall kan ta mig till mitt boende utan att gå vilse.

Saknar redan Sverige då det är så svårt att ringa hem och verkligen prata med mina nära och kära, men jag hoppas det löser sig med Skype senare och besök från några personer, och ju mer jag kommer in här. Fick ett mejl från en av de andra svenskarna som är i Leeds och hon ville ses över en fika i helgen; trevligt! :)

Nej hörni, världens längsta inlägg... Nu ska jag kila iväg och få lite gjort! Ha det fint!


RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!