Adele - "Set Fire to the Rain"

Jag är helt besatt av Adele's senaste album "21". Det är på konstant repeat hos mig, och just den här låten är nog min favorit. Texten är så otroligt bra, men hennes röst... RYSNINGAR! Helt perfekt.


1 steg framåt, 2 steg bak

Igår var jag med på en Don't Be a Tourist-tur till Warwick och Stratford-Upon-Avon. Jättefina ställen var det och jag hade en jättebra dag. Dessvärre avslutades det hela med en sur kväll/natt. Berättar mer senare. Nu ska jag gå och trösta mig lite med en fika med Victoria och bara prata av mig.


Hej bloggen

I onsdags var jag på en liten dagsutflykt! Jag och Victoria besökte National Railway Museum i York eftersom det var "Wizard Week" där. Ärligt talat så var det inte så mycket Wizard-saker där och vi vägrade vänta en timme för att åka Hogwarts Express i typ 5 minuter, men jag tyckte ändå det var en lyckad utflykt. Det var trevligt att gå omkring bland alla enorma lokomotiv från olika tidsperioder! Jag tror att jag börjar uppskatta kultur på det sättet nu när jag är lite äldre faktiskt; fick liksom inga hemska högstadie-flashbacks alls. Foton från dagen kan ses på följande länk(även om man inte har Facebook): http://www.facebook.com/album.php?aid=268073&id=563263542&l=f3301de059

Vi var hemma rätt så tidigt så då åt vi middag på världens mest deprimernade restaurang (det var bara inte värt de 70 kr måltiden kostade; åt inte ens en tredjedel av min mat), men sen såg vi I am number four på bio! Både jag och Victoria hade läst boken innan så vi kunde bara njuta av att se Alex Pettyfer och Dianna Agron på bioskärmen. Jag gillade i alla fall filmen en hel del, även om den var rätt annorlunda från boken.

I torsdags tog jag tag i mitt enorma diskberg och dammsög dessutom mitt rum som såg rätt bedrövligt ut. Jag HATAR heltäckningsmattor; fattar inte alls grejen med dem: de är skitfula, de suger åt sig allt damm, hår och smuts, gör att det blir svårt att se dessa saker, och det är sjukt svårt att få bort med dammsugaren också. Insåg liksom inte hur skitigt golvet måste varit förrän jag faktiskt dammsög och städade upp lite, men nu ser i alla fall mitt rum betydligt fräschare ut. Förutom ett snabbt möte med Victoria för att få tillbaka de böckerna jag glömde hos henne när jag var där, gick jag även på en föreläsning, fick äntligen mitt Confirmation of Arrival underskrivet samt skannade och skickade iväg de papprena till SU. Efter skolan spenderade jag hela kvällen på Skype med Lillemor och sedan mamma. Jag hann dessutom klämma in att se diverse tv-serier, filmen Morning Glory och ett livestream av Vampire Diaries finfina senaste avsnitt innan jag gick och la mig.

Idag sov jag ut och har sedan kört två maskiner i tvättstugan här. Gjorde lite fel med tvättmedlet (som tydligen skulle hällas direkt i trumman???), men sakerna blev rena i alla fall (och torra tack vara torktumlaren) så det blev helt okej. Dessutom är jag ju inte rädd för tvättstugan längre vilket ju är en klar fördel. Nu sitter jag här framför datorn och jobbar på mitt Lingvistik-assignment som ska in på måndag. Det är SÅ SVÅRT och egentligen har jag alldeles för lite tid på mig (ska ju vara borta hela dagen imorgon i Stratford-Upon-Avon), men jag vet att det blir klart på något sätt så jag känner mig inte så himla stressad i alla fall. Har känt mig glad de senaste dagarna och jag tror ärligt talat att det beror på de 12 graderna vi har här i kombination med den väldigt efterlängtade solen! Äntligen! säger jag bara; har varit så trött på alla grå moln. Idag trillade dessutom Erasmus-pengarna in på kontot, så scoore!


Världen just nuJag har haft en bra dag idag, men jag kan verkligen inte prata om det nu. Jag kan inte tänka på någonting annat än den här videon just nu; spola fram till 3.50 så förstår ni vad jag menar. Ibland blir jag helt förtvivlad över var världen är på väg och jag ifrågasätter hela tiden min roll i det hela. VAD GÖR JAG FÖR ATT FÖRHINDRA DET HÄR? Jag vill inte vara en sådan person som bara sitter och rullar tummarna när sådana här saker händer. Samtidigt vet jag att det finns så lite jag kan göra för att motverka/påverka vad som händer i Mellanöstern just nu, men jag tänker på det hela tiden. 

Det enda jag KAN göra just nu är att sprida den här informationen vidare så att fler ser vad som händer, så att flera kan hjälpa till och få FN att vakna och skicka hjälp. Så snälla göra en insants och skriv på den här "petionen" med ditt namn: http://www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?01031988


Helgen

Helgen har varit lite speciell. Jag har nu officiellt inte gått mer än ett par meter sammanlagt på fyra hela dagar. I torsdags var jag sjuk, i fredags slappade jag mest och pluggade lite, i lördags... ja ska vi gå in på det?

Jag fick vad som nu har blivit diagnostiserat som ett extremt kraftigt blodsockerfall. Med skakningar, tunga leder, andningssvårigheter, ringande öron och svart synfält var jag några sekunder från att svimma i duschen. Har fortfarande ingen aning om hur jag lyckades, men helt förblindand lyckades jag stänga av vattnet i duschen, snubbla ut ur badrummet och kollapsa på sängen. Efter flera minuter av djupa andetag vågade jag till slut öppna ögonen när jag märkte hur ringandet i öronen gradvis hade försvunnit och jag upptäckte då att min syn var på väg tillbaka.

Efter de där minuterna på sängen var jag väl mer eller mindre tillbaka till det normala även om jag fortsatte att känna mig väldigt svag hela lördagen. Eftersom alla mina flatmates var borta i helgen var jag helt ensam här, och mamma svarade inte på mobilen på hur länge som helst. Har aldrig känt mig så ensam och så rädd som jag gjorde då; jag hade ju ingen aning om vad som hade hänt med mig och hade ingen att prata med. Men till slut fick jag tag på mamma och pratade med henne, och mot kvällen fick jag även svar från brittiska sjukvårdsupplysningen (det tog sex timmar innan jag fick prata med en sjuksköterska...) via telefonen som diagnostiserade det hela som ett blodsockerfall som utlösts av energibrist och temperaturchocken av det varma vattnet, eventuellt på grund av stressen/omställningen av flytten hit. Hur som helst har jag lärt mig nu att aldrig, aldrig göra någonting innan jag ätit frukost. Jag var hungrig redan när jag gick och la mig och hoppade in i duschen efter 11 timmars sömn utan att äta något, så det kanske inte var så konstigt egentligen att kroppen sa ifrån. Brukar inte duscha innan jag ätit, men glömde helt enkelt bort mig.

Idag söndag har jag mått bra i alla fall. Sov ut och efter det diskade jag och fortsatte med min Poesiuppsats som ska in måndag eller tisdag - har fortfarande inte fått någon klarhet i vilket. Jag lagade mat och sen nu för någon timme sedan blev jag klar med uppsatsen, och tack och lov hatar jag den inte, även om den är produkten av en väldigt inspirationslös uppsatsskrivning. 

Imorgon har jag Shakespeare seminarium som lär gå sådär då jag inte ens har börjat läsa King Henry V i skrivande stund, men med den här helgen känner jag mig lite ursäktad och jag ska göra mitt bästa imorgon i alla fall. Dessvärre väntar även en storhandling imorgon; har skjutit upp den i en hel vecka och bara tömt kylskåpet på allt innehåll. Nu ekar det väldigt tomt där inne.


Melodifestivalen 2011 - Deltävling 3

Intronumret: –
Så tråkigt att klockorna stannade. Synd på Rikard Olsson och Marie Sernholt som jag tycker ändå håller en viss klass i programmet, men de kan inte på långa vägar rädda det här riktigt dåliga manuset. Alltså är det bara jag som tycker att manuset/humorn/sketcherna/tekniken från SVT:s sida har varit på lite amatörvarningsnivå i år? Ovanligt tycker jag; jag är så van vid att allt klaffar, men i år tycker jag det har varit sådär.

Lena PH – Idiot: +++
Det finns ändå något man gillar med Lena PH och låten är helt okej.

Artisterna:

1. Linda Sundblad – Lucky You ++
Extremt, extremt sött. Sockerchock faktiskt och resultatet blir rätt platt och intetsägande. Synd, för Linda har ju en fantastisk röst, men jag saknar verkligen lite riv i låten! Och dansen är så töntig att jag hellre hade sett henne stå som en pinne på scenen.

2. Simon Forsberg – Tid Att Andas ++
Sjunger ju fint, men det räcker ju inte. Det är för övrigt ytterest sällan jag gillar Fredrik Kempe-låtar och den här är inget undantag. Var är refrängen? Det blir ju aldrig mer än tamt.

3. Sara Lumholdt – Enemy +++
Riktigt, riktigt bra låt (min favorit från kvällen) och snyggt uppträdande. Synd bara att Sara inte kan sjunga alls! Supersvajigt var det dessvärre.  Med lite autotune inför skivsläppet kan det bli en favorit, men här med livesång…? Nja.

4.
The Playtones – The King +
Inte min smak alls. Och vilken dålig engelska! Tråkigt scenframträdande också. Bara SÅ INTE min smak.

5.
Shirley’s Angels – I Thought It Was Forever ++
Minus för namnet; oorginellt och töntigt. Oklanderlig sång, men allting med framträdandet är så oorginellt och fyller varje klyscha som förväntas från ett sådant här bidrag utan att tillföra något nytt. Hur många gånger har vi inte hört en sådan här låt? Nej, usch.

6. Sebastian Karlsson – No One Else Could +++
Har alltid gillat hans röst och scenspråk; han tillför något nytt till tävlingen! Dessutom är låten rätt skön. Ändå saknas det där lilla extra.

7. Sara Varga – Spring för Livet ++
Vad ska man tycka om ett sånt här bidrag? Känns så fel i sammanhanget på något sätt. Att texten balanserar på gränsen mellan banal och fin, men överväger till den positiva sidan då Sara sjunger med hur mycket känsla som helst (om än med lite klen röst). Ändå är låten så tråkig. Är riktigt obeslutsam angående den här.

8. Eric Saade – Popular +++(+)
Fasen så mycket bättre än superpinsamma Manboy från förra året! Egentligen är jag lite principiellt emot den här typen av flickfavoritsnummer, men Eric kan ändå sjunga och levererar ett riktigt snyggt nummer i lyxförpackning. Texten är larvig, men jag kan ändå tänka mig att dansa till det här! Kanske kvällens bästa nummer.


Katrin Sundberg och Per Andersson a.k.a. ”Agenterna”: ++++
Tycker de sköter sig riktigt med ett bra samspel, och de får konsekvent festivalens roligaste oneliners, särskilt idag där de kliver ifrån sina ”urtypskaraktärer” och rockar loss lite. För det mesta blir det ganska kul och trevligt!

Lena PH x2: +++++
Kvällens bästa nummer! Synd att det inte är i tävlingen. ÄNTLIGEN ser vi en artist som verkligen vågar anamma rocktemat och gör det med flärd och klass. Vilken röst hon har dessutom! WOW!

Programledarna Rickard Olsson och Marie Sernholt: ++++
Tycker de vuxit in fint i sina roller som programledare och framförallt har Marie imponerat mig. Rickard Olsson hade dock kvällens bästa, om än inte helt rumsrena oneliner  angående Eric Saades Manboy-nummer, som jag dock inte tänker upprepa här.


Gick rätt låt vidare? +(+)
Att Eric Saade gick vidare var ju både väntat och rättvist. Blev lite sorgsen över att min favoritlåt ”Enemy” slutade på sjunde plats, men samtidigt kan jag förstå det med den sånginsatsen. Tyckte Sebastian var bättre än Sara Varga, och THE PLAYTONES?! UGH. Var rätt säker på att det skulle bli så, men NEJ. Då var till och med Shirley’s Angels bättre. Det här hade ni kunnat göra bättre, svenska folket.

Kvällen sammantaget:
En stabil +++Nu var det bra länge sen jag uppdaterade...

Ber om ursäkt för det.

De av er som har Facebook vet at jag spenderade lördagen förra helgen på en utflykt i Whitby, och allting med den dagen var så himla bra bara. Redan på bussen var det trevligt när det bjöds på frukost och vi hade "speed-mating" och frågesport om Whitby. För de som undrar: Jag har absolut inte anammat den brittiska dialekten som jag trodde att jag skulle göra. Tvärtom är min amerikanska accent starkare än någonsin och när jag hamnade bredvid en amerikanare på bussen blev han både imponerad av min engelska och mina geografikunskaper (eftersom jag visste var Sacramento låg), och sa att han skulle trott att jag varit amerikan baserat på språket! Lite skryt, men  ja, ja, kände att jag blev lite stolt i alla fall! :)

Knappt en och en halv timme senare var vi framme i Whitby, som visade sig vara en av de vackraste platserna jag någonsin besökt. Fantastiskt mysig liten fiskestad! Jag njöt i fulla tag av att få återse havet och kände mig som ett barn igen när jag skuttade runt på klipporna och stranden. Jag och Victoria gick även och köpte fish 'n' chips, vilket var första gången för mig och kanske sista. Det var inte det att det var äckligt, utan bara så himla överskattat haha. Vi gick även runt och duckade för fiskmåsarna, köpte lokala spök- och häxhistorier och gick på ett Dracula museum där vi snabbt sprang igenom ett "Spökhuset"-liknande ställen. Jag tycker sådana saker är så mycket roligare än vad de är läskiga, men Victoria var livrädd! haha.

På tillbakavägen sedan stannade vi i Goathland och den tågstationen som föreställer Hogsmeade i Harry Potter-filmerna. Halva bussen var lyriska Harry Potter-fan så det var så kul att traska runt med alla! Vi såg även Englands otroligt majestiska Moors som var som tagna ur Jane Eyre eller Svindlande Höjder. 

Jag är för lat för att lägga in bilder i bloggen, men om ni följer länken kan ni se en massa bilder från den dagen! http://www.facebook.com/album.php?aid=264582&id=563263542&l=2df6c2d7e3

Resten av veckan har varit lite tråkigare och har framförallt spenderats på lektioner av diverse slag, men i onsdags var jag hos Victoria i Headingly och Oxley och köpte böcker, åt pizza och bokade in lite fler utflykter! Redan på onsdag ska vi till National Railway Musuem för Wizard Week och sen på bion "I am number four", och nästa helg går bussen till Stratford-Upon-Avon - Shakespeares födelseplats! Kul!

I torsdags mådde jag dessvärre inte på topp och var följaktligen hemma från skolan, och idag (fredag) har jag bara tagit det lugnt; sett klart på hela Förhäxad (snyft!) och en massa andra serier. Just nu sitter jag faktiskt och jobbar på min uppsats om Dylan Thomas dikt "The Hunchback in the Park" och resten av helgen lär följa i samma tecken. Det som gör det genomlidligt är faktumet att jag gillar dikten en massa; jag funderar till och med på att köpa Dylan Thomas samlade poetiska verk, för jag gillar verkligen hans poesi skarpt! Allting jag läst av honom hittills har resonerat med mig.

Nu säger jag god natt!


Hörde på ryktesvägen...

Att jag har två trogna läsare på den här bloggen som jag tycker om så otroligt mycket:

Morfar och mormor!

Ni är så OTROLIGT söta som bryr er så mycket om mig att ni följer bloggen som ni gör. Bilden av att du morfar skriver ut mina inlägg och sedan sitter och högläser de för mormor fick mig att le! Ni är så gulliga, och jag är så tacksam över att ha er i mitt liv. Saknar er mer än ni kan förstå och längtar till april då jag får se er igen!

Älskar er!
Slänger in en bild på min fina morfar från när jag fyllde 18. Jag kommer ihåg hur mormor, den luringen, vägrade bli fotograferad då och därför har jag inget kort på henne... Nu vet ni att det första jag kommer göra när jag kommer hem är att ta en massa kort på er vare sig ni vill eller inte!


Så mycket serier, så lite tid... för plugg

Men nu ska jag skärpa mig och sätta mig med näsan i böckerna ett tag innan jag går och lagar mat!


Tisdagen

Egentligen borde jag väl sova nu istället för att sätta mig och skriva ett nytt blogginlägg, men äsch, jag har ju ingen skola imorgon så jag godkänner det.

I natt sov jag för första gången riktigt bra här. Vaknade kanske en eller två gånger men somnade om lika fort och sen när jag väl skulle gå upp (dessvärre inte utvilad), kände jag ett lugn som man bara kan få när man sovit gott. SKÖNT.

Hade två seminarium idag. Var inte superförberedd inför Poetry-seminariet, men försökte ändå prata på en del och gör min åsikt hörd. Dessvärre kände jag inte att jag gillade läraren idag alls. Han var upprörd över att ingen av oss hade kollat på hans föreläsningsslides på Portalen (tänk: Mondo, Cambro etc.) från förrförra veckan och att vi inte hade memorerat allt från föreläsningarna, vilket jag bara tycker är helt fel: jag tycker inte alls att det ska vara syftet av föreläsningar på det här ämnet. Dessutom vart han irriterad så fort gruppen blev lite tyst (vilket inte var så konstigt för vissa av de frågorna han ställde var så himla svårtolkade), och när en tjej inte hade fattat att man skulle skriva ut en av de essärna vi behövde läsa inför dagens seminarium blev han irriterad över det. Tror ingen kände sig riktigt bekväm där inne.

Efter seminariet tog jag dock mod till mig och stannade några tjejer från seminariegruppen och frågade om de skulle vilja ha någon studiegrupp av något slag och diskutera materialet innan lektioner, så vi blev sammanlagt 5 tjejer som skulle lägga till varandra på Facebook och försöka få ihop något.
Efter det så åt jag lunch och försökte titta på tutorial-frågorna till Lingvistiken som jag tyckte var sååå svåra. På Lingvistiken är det ändå lite mer chill och läraren är rätt snäll och känns som om hon vill alla väl, så där vågar folk prata även om det är ett svårt ämne och man ibland inte har en aning om svaret på frågan. Försöker vänja mig vid Lingvistikens språk, men det är riktigt svårt. Jag hör nya begrepp varje dag som jag inte har läst någonting om tidigare och helt plötsligt ska jag analysera en sats efter de termerna, men jag kan trösta mig med att jag inte är ensam över att känna denna förvirring.

Efter dagens lektioner gick jag och handlade på Morrison's och fick sällskap av Justine från min Lingvistikgrupp. Hon bodde rätt nära mig visade det sig, så jag hade sällskap ända fram till dörren i stort sett. Nu ska jag i alla fall ha mat för ungefär 5 dagar fram i tiden! Kvällen sedan har jag fyllt med matlagning, diskning, Skype och en massa TV-serier.

Ingen skola imorgon, men dagen ska ändå fyllas med en massa pluggande och fysisk aktivitet hade jag tänkt. God natt!


The King's Speech och måndagenJag och Victoria var på bio igår och såg på denna fullträff. Jag har ju som bekant en rejäl crush på Colin Firth (ålder är uppenbarligen bara en siffra för mig, han är ju trots allt 50 år...), men han var så SJUKT bra i rollen. Varenda liten darrning, varenda liten stamning, varenda utbrott gav mig rysningar på grund av skådespeleriet. Inte konstigt att han vann en Golden Globe och nu är Oscarsnominerad. Bara ge statyetten direkt till honom, så välförtjänt. Men även allt annat var perfekt i filmen: kul för en liten språknörd som mig själv att ha någon kämpa för att tala och det fanns även en liten fin bromance i filmen också som gjorde mig berörd. Ännu roligare att det är baserat på sanna händelser! SE DEN.

Okej, nog pratat om det. Idag trillade ÄNTLIGEN CSN in på mitt konto och följaktligen betalade jag in hyran direkt så jag hade det avklarat. Att se kontot krympa med 27 000 sved rejält, men det är så skönt att veta att det är betalt nu! 

Idag var det skola igen och mot alla odds lyckades jag faktiskt läsa klart A Midsummer Night's Dream och välja ut 5 ord från pjäsen som jag tyckte var intressanta av olika anledningar och valen föll på: nosegays, moonbeam, bed-room, protest och gleek som jag sedan presenterade för seminariegruppen. Efter det fördes en mysig liten diskussion om pjäsen. Gillar verkligen våran lärare där; han är så avslappnad och är så nyfiken på vad vi tycker, vilket smittar av sig på hela gruppen. Kul!

Utöver det hade jag även en föreläsning om "Second Language Acquisition" för Ling2 (gillar den föreläsaren också!), men dessvärre en urtrist föreläsning inom Poesin som alltid får mig att ifrågasätta vikten av att överhuvudtaget gå på denna föreläsarens timmar. När folk kommer försent eller inte ger henne sin fulla uppmärksamhet, påpekar hon detta (vilket är förståeligt), men hon gör det på ett så lustigt sätt att man inte vet hur man ska reagera, så effekten blir ett pinsamt "det här är så awkward"-fnitter över hela auditoriumet. Givetvis lär man sig inte heller något på hennes föreläsningar. Just idag var det dock lite roligt för mitt när hon skulle läsa upp en dikt hör man plötsligt en massa blåsljud i högtalarna och "testing, testing, t-t-t-testing". Det måste ha blivit en felkoppling någonstans, men det var så klockrent för varenda gång hon skulle börja om på sista dikten började gubben om med sin "testing"-harrang. Alla asgarvade ju självklart så där första lektionen på en måndagsmorgon.

Tog tag i mitt diskberg när jag kom hem, fast jag bestämde mig för att skjuta dammsugningen ett par dagar fram i tiden. Man orkar bara vara så duktig. Imorgon är det två seminarier som gäller, sedan storhandling.

Försöker fortfarande få ihop det till en London-tripp med Karin och Jenny, men flyttade tentor, högskoleprovet, Valborg och diverse annat ställer till det gång på gång, så vi får se hur det blir med det hela till slut. Vore ju så kul om det gick att få ihop, och jag längtar verkligen efter att se London.

Det är för övrigt orkanvarning här. Kanske inte enligt den officiella väderrapporten, men herregud, det känns som om man ska blåsa bort! Har känt hur mina fötter har lyft mig flertalet gånger, och var jag än går är jag för det mesta halvt förblindad då mitt långa hår förstör för synfältet. Visst är det skönt att man slipper vinterkläder och så, men det känns lagom kul att blåsa bort. Igår regnade det dessutom så jag såg ut som en dränkt katt när jag kom hem. NICE.

Nu måste jag försöka klämma in lite läsning innan det blir dags att slänga sig i säng. God natt!


Melodifestivalen 2011 - Deltävling 1

Programledarna: Rickard Olsson och Marie Sernholt +++
Rickard är mannen jag älskar att hata eftersom han är så otroligt egenkär och har en väldigt speciell sorts humor (titta bara på ett par avsnitt av Vem Vet Mest? så förstår ni vad jag menar), och ja, han skötte sig väl ungefär som väntat.

Marie är ingen artist som gör något särskilt intryck på en. Ungefär på samma sätt funkar hennes programledarroll. Oklanderligt och proffsigt, men safe. Sjukt snygga kläder dock!

Sammantaget omdöme: Godkänt, men inte minnesvärt. Gillade dock de båda i intronumret.

Humorn: ++++
Den var absolut där! Skrattade en hel del när Carl Bildt kom in i bilden, och agenternas utfrågningar fick mig att skratta rejält här och var. Gillar temat på den här säsongen skarpt! Mindre övertygad är jag av pausunderhållningen (med Hellacopters och Nanne Grönwall i spetsen). Egentligen är idén bra, men det blir ändå inte riktigt roligt.

Tekniken: +++

Och nu så här när man är i utlandet måste man ju kommentera på hur SVTPlay skötte sig också. Och det var riktigt bra, med god bildkvalitet. Vid ett tillfälle behövde jag ladda om sidan då den  hängde sig (precis när det sista av de 5 bidragen skulle utses), men i övrigt fungerade det klockrent.

Däremot verkade SVT ha det rejält struligt: fel bidrag-fiasko, och sedan vid ett annat tillfälle säger Marie ”Vad hände där?” precis när Swingfly ska göra sitt uppträdande en andra gång. Hmmmm. SVT, get your shit together inför nästa vecka!

 

Artisterna:

1. Dilba – Try Again +
Förutsägbart, tråkigt, repetiv låt, dålig scenkoreografi och otroligt stelt scenframträdande. Så slutade den ju också på sista plats.

2. Swingfly – Me and My Drum ++
Knappast den bästa låten man hört i sitt liv, men plus för the niggahs snygga scenkläder (propert, orginellt och coolt på samma gång!) samt att de såg ut att ha så himla roligt på scenen. Kul! Men alltså: Kan inte fatta att de gick vidare! Hahaha VA?

3. Jenny Silver – Something In Your Eyes ++++

Klassiskt schlagernummer med alla de väntade komponenterna av trallvänlighet, tonartshöjning, tajta korta kläder etc., men SNYGGT gjort! Himla lätt att gilla Jenny Silver. Andra chansen var helt rätt.

4. Jonas Matsson – On My Own +++
Rätt sött även om det periodvis var lite svajigt, och tog sig mer mot slutet där man verkligen började se vad han går för. Tror den här har potential att växa! Utslagen.

5. Le Kid – Oh My God ++
Färgchock! Trallvänlig, sockersöt, Katy Perry-inspirerad dagispop som blir sliskig snabbare än låten är över. Knappast minnesvärt. Utslagen.

6. Rasmus Viberg – Social Butterfly ++

Hans utdragna toner låter som om de kommer direkt från gnällbältet. Och varför skogshuggaroutfiten? Obegripligt. Plus för scenenergin, men inte något annat. Utslagen.

 

7. Pernilla Anderson – Desperados ++++

SNYGG SCEN. Undrar om jag inte spanat in klänningen. Skön röst med skön låt. Någonting mysigt och annorlunda över det här. Andra Chansen var helt rätt eftersom den inte gick direkt till final.

 

8. Danny – In The Club ++++

Slutligen så gör favorittippade, flickfavoriten Danny entré. Och är bäst i kväll. Är inget fan av honom som sådant men han levererade ett trovärdigt, proffsigt, energiskt, artistiskt och snyggt framträdande. Inget originellt över låten, men den fyller klockrent sitt syfte att vilja få en att dansa. Fick rejäla Justin Timberlake-associationer.  Helt rätt att han gick vidare.

 

Kvällen sammantaget: En stabil +++


Jag drog just en rejäl suck av lättnad

Kollade just mitt Nordea saldo och på kommande utbetalningar står det att det på måndag sätts in 48.810 kr i studiestöd på mitt konto. 

PHEW.


Svensk TV när den är som bäst

Mästerkockarna
Solsidan

Kände visst att det här krävde ett eget inlägg. Jag har aldrig sett särskilt mycket på svenska program, men TV4:s vårtablå är ju så himla fin. Där finns Solsidan som jag skrattar ihjäl mig åt varje helg, och sedan har vi onsdagsduon Sveriges Mästerkock + Fuskbyggarna. Följer alla tre slaviskt via TV4 Play, och jag längtar varje vecka till de två favoritprogrammen som är på bild. Att tomater ska vara skalade i mat och att friterad dragon kan vara sexigt är bara ett par av de saker jag lärde mig idag av Mästerkockarna. Jag är fullkomligt förälskad i de här programmen.

Sedan ska vi ju inte glömma bort att Melodifestivalen är mindre än 48 timmar bort! Hoppas hoppas hoppas att det löser sig så att jag antingen ska streama det live (fast jag kommer säkert missa det i alla fall då jag inte kommer vara hemma på lördag) eller se det lite senare den kvällen. Fina svenska program alltså. Supernörd som jag trots allt är.


Slappvecka med hemlängtan

Helt ärligt har jag slappat den här veckan. Har gjort det jag behövt för skolan (knappt) och inte ett handtag mer. Motivationen droppade rejält med en våg av hemlängtan som drabbade mig, och det enda jag ville göra var att sova och se på Förhäxad. Jag är stolt som över huvud taget tog mig till skolan alla dessa dagar.

Lösningen för att må bättre har bestått av att tillåta mig själv att vara lite deppig, att prata med alla där hemma och att träffa Victoria i onsdags och bara babbla. Men framför allt: Tack och lov för Skype. Skype räddade mig igenom den senaste helgen/veckan av hemlängtan, och nu känns det så mycket bättre :) 

En sak har jag kommit fram till den här veckan: att jag kommer hem ett par veckor i april. Först tänkte jag att det nog skulle bli svårt och för dyrt, men sen insåg jag att biljetterna fram och tillbaka till Stockholm ju i stort sett kommer gå jämt ut på mina mat och hushållsavgifter för den tiden och då kändes det plötsligt VÄLDIGT värt att åka hem ett par veckor och tanka upp lite energi. Förhoppningsvis kommer mamma och eventuellt Kevin hit i början av april, sen en weekendtrip till London med Jenny och Karin (8-10 april?), och sen hemresa. Ser verkligen redan fram emot april som bara den! 29 mars är det ju Taylor Swift i Manchester också! Längtaaar.

Jaja, men den här veckan har inte varit "all bad" alls. Trivs fortfarande med skolan, och igår var jag på en minishoppningtur efter fikan med Victoria och köpte lite hudvård/skönhetsprodukter och fiiina träningskläder. För att jag skulle slippa slösa hundralappar på telefonköer tog min kära mamma på sig att ringa till SAS så att jag kan få tillbaka pengarna för extra resväskan som de drog två gånger och tack och lov för det. Dessutom tror jag att jag till slut har bestämt mig hur jag ska lägga upp resten av min utbildning med ämnesval och allt. Känns super! Vi får se om det blir som jag har tänkt mig :P

Dessvärre har jag tyvärr lite problem som måste fixas. Glömmer hela tiden bort att få mitt learning agreement påskrivet, men det är inte det stora problemet. Men problemet är CSN och att jag fortfarande inte har fått mina pengar därifrån. Hyran på typ 26 000 ska vara betald den 21 februari och jag har inte ens hälften av den summan om jag tömmer mina besparingar utan CSN. Erasmusstipendiet på 12 000 kommer inte förrän i slutet av februari det heller, så jag är helt beroende av att CSN behagar att trilla in på mitt konto. Ställde klockan och ringde dem klockan 7 i morse och fick svaret att pengarna borde komma på måndag, men att jag borde kunna se utbetalningsdatumet redan 2 bankdagar tidigare (dvs idag), annars skulle jag ringa igen. Har jag då kunnat se utbetalningdatumet idag? Svar: Nej, så klart inte. Tänker mig att jag ger det till på måndag, men om inte pengarna kommer då får jag verkligen ta och ringa igen för då börjar det bli lite brådis. 

Imorgon blir det (i en perfekt värld i alla fall): gym, PLUGG, och förhoppningsvis ett påskrivet learning agreement. Har så mycket jag behöver göra för skolan, och Media-och Kommunikationen har jag inte ens börjat på så det är fullt ös som gäller nu för att allt ska gå vägen. Men nu kör vi!


RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!